Aantal youngtimers meer dan verdubbeld

Het aantal personenauto’s van 15 jaar of ouder is sinds 2008 meer dan verdubbeld. Vooral het aantal jonge (15 tot 25 jaar) youngtimers is toegenomen. Nederland telde op 1 januari 2018 bijna 1,9 miljoen young- en oldtimers. Tien jaar geleden waren dit er nog ongeveer 900 duizend. Dat meldt het CBS op basis van de laatste cijfers.

Tussen 2008 en 2018 steeg het aantal personenauto’s van 15 jaar of ouder gemiddeld met bijna 8 procent per jaar.

Het totale wagenpark aan personenauto’s groeide tegelijkertijd met 1 procent. Het aantal young- en old timers in het totale personenautopark is dan ook toegenomen, van 12 procent in 2008 naar 22 procent in 2018.

Jonge zakelijke youngtimers rijden het meest

Met jonge youngtimers (15 tot 25 jaar) die geregistreerd staan op naam van een bedrijf wordt gemiddeld meer gereden dan met jonge youngtimers die op naam staan van een particulier, namelijk 12,6 duizend tegen ruim 10 duizend kilometer per jaar.

Populaire merken

De merken Opel (Astra en Corsa), Volkswagen (Golf en Polo), Renault (Twingo en Megane Scenic) , Citroën (Xsara Picasso en C3) en Peugeot (206) zijn populaire youngtimers bij privé eigenaren.

Een groot deel van deze populaire youngtimers staan in de top 10 van demontage auto’s. Dit komt natuurlijk omdat er destijds veel van deze modellen zijn verkocht en ook nog steeds rondrijden!

Youngtimers zijn fiscaal aantrekkelijk

Ondernemers zien auto’s van minimaal vijftien jaar oud als fiscaal aantrekkelijk. Vanaf het moment dat een auto 15 jaar oud is wordt de bijtelling (35 procent) namelijk berekend op basis van de dagwaarde en niet op basis van de catalogusprijs.

Begin 2018 was 1,8 procent van de 1,6 miljoen jonge youngtimers geregistreerd op naam van een bedrijf. Ook eenmanszaken en maatschappen kunnen gebruikmaken van de gunstige bijtelling.

Bent u als ondernemer op zoek naar een youngtimer? Bekijk dan onze actuele voorraad occasions.

Snuverink houdt youngtimers op de weg

Naast hele nieuwe auto’s, demonteren wij ook dagelijks met alle precisie youngtimers. Alle onderdelen worden zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit en krijgen weer een tweede leven. Op deze manier houden we de youngtimers op de weg en dragen we mee aan een circulaire economie!

Beter voor het milieu en uw portemonnee!

Rijdt u zelf een youngtimer of misschien wel een oldtimer van de merken die wij vertegenwoordigen bekijk dan onze actuele voorraad van groene originele onderdelen.

Bron: cbs