Citroën, 100 jaar durf en innovatie.

Citroën bestaat dit jaar 100 jaar! Met een bijna 100-jarige merkhistorie die meer dan 300 modellen kent, waarvan een aantal geschiedenis hebben geschreven, heeft iedereen het merk Citroën in zijn hart gesloten.

Ook wij Autodemontagebedrijf Snuverink hebben een bijzondere band met het merk Citroën, wij zijn al jaren gespecialiseerd in het demonteren en monteren van onderdelen van het merk Citroën. Daarnaast zijn wij ook gespecialiseerd in de merken Peugeot en Renault, kortom Snuverink, de beste keuze op elk onderdeel!

Wist u dat?

De grondlegger van Citroën, André Citroën, Nederlands bloed had? Zijn vader was Nederlands en zijn moeder Pools. 

André Citroën begonnen is met het produceren van granaten? Tijdens de Eerste Wereldoorlog begint André een granaten-fabriek, die op dat moment massaproductie draait vanwege de Eerste Wereldoorlog. Hij besluit om zijn opgedane kennis van het begrip ‘massaproductie’ toe te passen binnen de autobranche. Samen met Jules Salomon ontwikkelt hij een goedkope auto, die vanaf 1919 van de band rolt. De auto wordt een groot succes. Het succes is zeker ook te danken aan André Citroën zelf, die komt namelijk met nieuwe marketing- en verkooptechnieken. Zo weet hij de Eiffeltoren in 1925 te verlichten met zijn naar erop!

Niet alleen Citroën viert dit jaar haar jubileum, ook Autodemontagebedrijf Snuverink bestaat dit jaar 60 jaar! (hierover volgt later dit jaar meer informatie, dus houd onze website in de gaten)

Ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van het merk introduceert Citroën de Collector’s Edition Orgins. Deze Exclusieve uitvoering is er op basis van 5 modellen in het gamma: C1, C3, Compacte C3 Aircross SUV, C4 Cactus en Grand C4 SpaceTourer.

100 jaar Citroën, Orgins modellen
Bron: Citroën Orgins