Het belang van inbouw advies: TURBO

Turbo’s, het onderdeel wat in de huidige auto tegenwoordig niet meer weg te denken is.

Voordelen:

  • Meer vermogen
  • Lager brandstofverbruik, ondersteunt de emissie norm

Dankzij turbo’s kunnen motoren met dezelfde inhoud meer vermogen bereiken en is de auto daarbij zuiniger.

Een goede diagnose is het halve werk!

Zo had er in dit geval een turbo kunnen worden bespaart. Vaak is bij een turbo probleem niet alleen de turbo zelf het probleem, controleer daarom ook altijd de omringende vitale onderdelen.

In dit geval gaf een verstopte retourleiding het probleem van een defecte turbo. De eerste turbo was inmiddels stuk gelopen, vervolgens monteerde de klant een gebruikte turbo van ons, alleen had de klant niet ons inbouw advies doorgenomen voor het monteren van een (gebruikte) turbo en liep de door ons geleverde turbo met slechts 39.000 kilometer ook stuk.

Conclusie: de olie retourleiding bleek verstopt te zitten, daardoor werd de turbo niet voorzien van verse koel olie en was het resultaat een geknapte turbo as.

Bovenstaande turbo is afkomstig van een Peugeot Partner na 2008- met een 1.6 HDI. Bestel hier een turbo voor een Peugeot Partner 08- 1.6 HDI

Wij denken met u mee

Omdat wij graag meedenken met onze klant hebben wij de klant een nieuwe gebruikte turbo uitgeleverd tegen een gereduceerd tarief, om zo de kosten ondanks de fout laag te houden. Inmiddels rijdt de auto al weer heel wat kilometers op de weg!

Niet alleen voor turbo’s hebben wij een inbouw advies, maar ook voor diverse andere onderdelen! Staat het inbouw advies er niet tussen? Dan kunt u altijd een van onze medewerkers vragen om advies, wij staan voor u klaar!